İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebusan Meclisinin dağıtılması

İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebusan Meclisinin dağıtılması
İstanbul’un işgal edilmesi ve Mebusan Meclisinin dağıtılması, Mustafa Kemal’in hangi düşüncesini doğrulamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mebusan Meclisi, anlaşma Devletlerinin kontrolünde olan İstanbul’da toplanacaktı.Ancak bu duruma Mustafa Kemal karşı çıkarak bunun tehlikelerini Amasya görüşmeleri esnasında Salih Paşaya anlatarak, fikirlerini kabul ettirmiştir.Ancak Salih Paşa bu kararı hükumete kabul ettirememiş ve sonucunda da orada gerçekleşmiştir.

Bunu gören İtilaf Devletleri, davranışlarını değiştirerek karışmaya başladılar. İtilaf Devletleri 15 Mart tarihinde yaklaşık olarak 150 aydını tutukladıktan sonra 16 Mart 1920’de İstanbul’u resmen işgal etmişlerdir.Bunun sonucunda da Mebusan Meclisi dağıtılmıştır.Sonuç olarak Mustafa Kemal haklı çıkmıştır.

41
41
41
41
41
41
303
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.