İstediğiniz bir peygamberi belirleyerek Kur’an-ı Kerim mealinden onunla ilgili beş ayeti okuyunuz

İstediğiniz bir peygamberi belirleyerek Kur’an-ı Kerim mealinden onunla ilgili beş ayeti okuyunuz
İstediğiniz bir peygamberi belirleyerek Kur’an-ı Kerim mealinden onunla ilgili beş ayeti okuyunuz. Peygamberin tespit ettiğiniz örnek özelliklerini listeleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İstediğiniz bir peygamberi belirleyerek Kur’an-ı Kerim mealinden onunla ilgili beş ayeti okuyunuz. Peygamberin tespit ettiğiniz örnek özelliklerini listeleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Seçtiğimiz peygamber Hz. İbrahim'dir. İşte Hz. İbrahim ile ilgili beş ayet ve onunla ilgili örnek özellikler:

Tevrat'ın Kitabı'nı İbrahim'e Verdik: "İşte biz İbrahim'e, Kitab'ı ve hikmeti verip ona çok büyük bir mülk verdik." (Nisa Suresi, 54)

  • Örnek Özellik: İbrahim'e kitap ve hikmet verilmiş, yani ona ilahi bilgelik ve rehberlik bahşedilmiştir.

İbrahim'in Allah'a İmanı: "İbrahim (a.s.), yalnız Allah'a kulluk etsin ve O'ndan başka hiçbir şeye ortak koşmasın diye seçilmiş bir peygamberdi ve O'na müteşekkir bir millettik." (Ali İmran Suresi, 95)

  • Örnek Özellik: Hz. İbrahim (a.s.) , tevhid inancına bağlı bir peygamber olarak sadece Allah'a ibadet etmiştir.

İbrahim'in Dua ve Şükranı: "İbrahim, Rabbine hamd eden bir peygamberdi." (Nahl Suresi, 120)

  • Örnek Özellik: Hz. İbrahim (a.s.), Rabbine şükran ve hamd ile dua etmiş, Allah'ın nimetlerine minnettarlığını göstermiştir.

İbrahim'in Sadaka ve Cömertliği: "Biz İbrahim'e, iyilikleri yapmayı, yakınlara, yetimlere ve yoksullara yardım etmeyi emrettik. Kendisine, 'Bu, senin için bir zorunluluktur ve benim dosdoğru dinime uymandır' diye vahyettik." (Hac Suresi, 78)

  • Örnek Özellik: Hz. İbrahim (a.s.), iyilikleri yapmayı, yakınlara, yetimlere ve yoksullara yardım etmeyi emredilen bir peygamberdir.

İbrahim'in Tövbesi ve İstihyası: "İbrahim (a.s.), babasına, 'Sana iyilik dilerim. Ancak bana yakarman için izin verilmeden Allah'ın düşmanı olmamı emretmediğine yemin ederim.' dedi." (Tevbe Suresi, 114)

  • Örnek Özellik: Hz. İbrahim (a.s.), babasına bile düşman olmamak için Allah'a yalvarmış ve tevbe etmiştir.

Hz. İbrahim (a.s.), tevhid inancının öncülerinden biri olarak öne çıkar. Aynı zamanda sadaka, şükran, dua, cömertlik gibi erdemleriyle de anılmıştır.

2915
1409
2896
175
117
75
265
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.