İşten artmaz, dişten artar atasözünün anlamı nedir

İşten artmaz, dişten artar atasözünün anlamı nedir
İşten artmaz, dişten artar anlamı nedir, işten artmaz, dişten artar ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

İşten artmaz, dişten artar, İşten artmaz, dişten artar atasözünün anlamı, İşten artmaz, dişten artar anlamı şu şekilde :

Kazanç ne kadar çok olursa olsun, tutumlu davranılmazsa para biriktirilemez. Tasarruf, savurganlık yapmamak, tüketimi kısmakla mümkündür ancak.

İnsanlar ne kadar çok kazanırlarsa kazansınlar sürekli harcama yaparak birikim elde edemezler. Bu sebeple insanların tutumlu olması ve harcamalarını kısıtlaması gerekir. Bu şekilde zamanla güzel birikimler elde ederek rahat bir yaşam sürebilirler. Ancak aksi durumlarda tüm kazançlarınız harcarlarsa birikim yapmaları söz konusu bile olmaz.

İşten artmaz dişten artar hem uyarıcı hem de öğüt verici nitelikte bir atasözüdür. Bu atasözünün anlamı şu şekildedir: İnsan ne denli çok çalışıp para kazanırsa kazansın, tutumlu harcamasını bilmezse bir şey arttıramaz. Para, kazanmakla değil, tutumla artar.

İşten artmaz dişten artar atasözünün cümle içinde kullanımı

Tüm paranı harcayarak birikim edinemezsin atalarımız ne demiş işten artmaz dişten artar.

Etiketler :
2
6
3
2
1
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.