İstiklal Marşımız ne zaman ve nasıl yazıldı

İstiklal Marşımız ne zaman ve nasıl yazıldı
İstiklal marşımız ne zaman ve nasıl yazıldı, Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını nerede ve ne zaman yazdı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kurtuluş Savaşı’nda Türk milli mücadelesinin en zorlu dönemlerinde bir milli marşa ihtiyaç duyulduğu düşüncesiyle, dönemin Milli Eğitim Bakanlığı 1921 yılında bir şiir yarışması düzenlemiştir. Amaç halkı motive etmek ve yaraları sarmaktır.

Düzenlenen yarışmada katılımcılardan altı ay içinde şiirlerini teslim etmeleri istenir ve kazanan yarışmacının 500 lira ödül alacağı duyurulur. Bu duyuru ile yarışmaya katılan 734 şiirden bir tanesi bile tam olarak seçilemez.

Mehmet Akif Ersoy ise yarışmaya katılmak istemez ancak ısrarlar sonucu bir şiir yazmak surumunda kalır. Şiiri yarışmaya gönderir ve birinci olduğu takdirde para ödülünü almayacağı şartını koşar. Yarışma sonunda Mehmet Akif Ersoy’un şiiri birinci olur ve mecliste Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından okunur. Şiir bittikten sonra dakikalarca ayakta alkışlanarak İstiklal Marşımız olarak oy birliği ile kabul edillir.

İstiklal Marşı 12 Mart 1921’de mecliste resmi olarak kabul edilmiştir.

11
43
77
7
6
7
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.