İstiklal Marşımız nerelerde okunur

İstiklal Marşımız nerelerde okunur
İstiklâl Marşı başka nerelerde okunuyor, İstiklâl Marşı okunurken nasıldavranıyorsunuz, İstiklal Marşımız nerelerde okunur bu konuda size kısa bilgiler vereceğiz.

12 Mart 1921’de Mehmet Âkif’in şiiri Büyük Millet Meclisi kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekillerinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Âkif’in şiiri alkışlarla millî marş olarak kabul edildi. Bizler de bu marşı okuldaki törenlerde, spor karşılaşmalarında, millî bayramlarda coşkuyla okuyoruz.

İstiklal Marşımız, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, Osman Zeki Üngör tarafından bestelenmiştir. İstiklal Marşımız bağımsızlığımızın ve ülkemizin bütünlüğünün bir göstergesi olarak birçok yerde okunmaktadır. İstiklal Marşı'nın okunduğu yerlerden bazıları şunlardır;

  • Resmi Bayram  törenlerinin başlangıcında,
  • Milli maçlarımızın başlangıcında,
  • Okullarda yapılan bayrak törenlerinde,
  • Askeri okul, birlik ve kurumlarının yemin törenleri ve diğer törenlerinde,
  • Ülkemizi ziyaret eden devlet başkanlarının karşılanması törenlerinde,
  • Çeşitli parti, dernek ve kuruluşların törenleri ve toplantıları öncesinde vb..

210
35
386
146
70
58
262
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.