İstiklal Marşımızdaki hangi kutsal değerlerimize vurgu yapılıyor

İstiklal Marşımızdaki hangi kutsal değerlerimize vurgu yapılıyor
İstiklal Marşı’mızı okuyup bu marşta hangi kutsal değerlerimize vurgu yapıldığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstiklal Marşı, adından da anlaşılacağı üzere bir bağımsızlık şiiri olarak yazılmıştır. Marşın özellikle bayrağa yazılmış olduğu bilinmektedir. Şanlı ve şehit kanıyla oluşan Türk bayrağı için bağımsızlık mücadelesinin verilmesinin gerekliliği, dinin yaşanması, devletin devam etmesi ve milletin bağımsız olması bakımından bu marşta ele alınmıştır.

İstiklal Marşı’nda bayrak, vatan, ezan, din, iman, devlet, millet gibi kutsal değerler dile getirilmekte ve bu değerlere vurgu yapılmaktadır. Bu değerler milleti birleştiren ve bütünleştiren değerler olarak yaşanmakta ve gelecek nesillere aktarılmaktadır. Milli Mücadele döneminde bu değerlerin hatırlanması ve mücadelenin bunun için verilmesi ihtar edilmiştir.

2795
1072
616
372
421
480
2645
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum