İstiklal Marşımızın ne zaman ve niçin yazıldığı, nasıl kabul edildi

İstiklal Marşımızın ne zaman ve niçin yazıldığı, nasıl kabul edildi
İstiklal Marşımızın ne zaman ve niçin yazıldığını, nasıl kabul edildiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 12 Mart 1921 yılında bağımsızlığımızı ifade etmek ve savaşlarda yorulan milletimize moral olması amacı ile yazılmıştır.

1921 yılı başlarında, Milli eğitim bakanlığı bir yarışma açtı. Bakan Hamdullah Suphi Bey marşı, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy beyin yazmasını istiyordu. Mehmet Akif ise, yarışma sonucu ödül istemediğinden, şiiri yazmıyordu. Bu arada yapılan yarışma sonuçlanmış, kazanan olmamıştı. Bunun üzerine yeniden Mehmet Akif ‘e başvuruldu. Kurtuluş Savaşı’nın en derin heyecanlarını duyan ünlü şair, milli duygularının coşkusu içinde en güzel şiirlerinden birini yazdı. İstiklal Marşı adını taşıyan bu şiirdeki dizeler, gerçekten, milli duyguların ve bağımsızlık aşkının çok canlı anlatımıdır.

3475
1697
3033
413
734
1071
1184
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum