İstiklal Marşımızın Ruhumun senden İlâhî, şudur ancak emeli, Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli dizelerinde şair

İstiklal Marşımızın Ruhumun senden İlâhî, şudur ancak emeli, Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli dizelerinde şair
İstiklal Marşımızın Ruhumun senden İlâhî, şudur ancak emeli, Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli dizelerinde şair, Allah’tan (c.c.) neler dilemektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ruhumun senden İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli.
Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli..”
İstiklal Marşımızın yukarıdaki dizelerinde şair, Allah’tan (c.c.) neler dilemektedir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

Ödev cevabı kısaca : Bu dizelerde şair, Allah'tan (c.c.) mabedinin yani vatanının göğsüne nâmahrem eli değmesin, yani düşmanlar vatanına zarar vermesin diye dua etmektedir. Şair, İstiklal Marşı'nın bu bölümünde vatanın bağımsızlığını ve dokunulmazlığını korumak için dua etmektedir. Vatanın özgürlüğünün ve bağımsızlığının korunması için Allah'a yönelik bir dilekte bulunulmaktadır. Bu dizeler, vatan sevgisi, bağımsızlık, ve milletin inancı temelinde yazılmıştır. Şair, vatanın özgürlüğünün ve inancının korunması için Allah'a olan inancını ifade etmektedir.

101
101
101
101
101
101
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.