İstiklal Marşı’na niçin saygı gösteririz

İstiklal Marşı’na niçin saygı gösteririz
İstiklal Marşı’na neden saygı gösteririz, bayrağımıza ve İstiklal Marşı’mıza neden saygı göstermeliyiz? Açıklayınız.

Cümle içinde boş bırakılan yerlere uygun kelimeleri yerleştirelim.

Şehitlerimizin, bayrak, beraberliğimizin

İstiklal Marşı’na saygı gösteririz, çünkü:

Vatan ve bayrak sevgimizin simgesidir.
Özgürlüğümüzün, millî birlik ve beraberliğimiz göstergesidir.
Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.

Soru : Bayrağımıza ve İstiklal Marşı’mıza neden saygı göstermeliyiz? Açıklayınız.

Cevap : Bayrağımız bizim özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolüdür. Bizim bayrağımızdaki kırmızı renk şehit olan askerlerimizin kanlarından esinlenerek yapılmıştır. Bu yüzden bayrağımıza saygı duymalıyız.

İstiklal marşımız ülkemizi temsil eder. Bizim tarihimizi ve gücümüzü muhteşem şekilde anlatır. Mehmet Akif Ersoy yazmıştır. Bu muhteşem anlatımdan dolayı saygı duymalıyız.

Çünkü İstiklal Marşı bu vatan için yazılmıştır. Bağımsızlığımızın sembolüdür. Bu vatanı ifade eder. Vatan için de biz içinde çok büyük yeri vardır.Onu yazan şairimize Mehmet Akif Ersoy'a ve marşa saygılı olmak gerekir. Savaş olan, askerlerin kan döktüğü o zaman o anı sembollemek, belirtmek ve vurgulamak amaçlı yazılmıştır. Değer gösterilmelidir.

1015
426
1015
117
210
208
842
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum