İstikşafi görüşme nedir

İstikşafi görüşme nedir
İstikşafi nedir, istikşafi görüşme ne demek, istikşafi ne demek sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

İstikşafi kelimesi Yunanistan'ın Türkiye ile istikşafi görüşmeler yapmaya hazırız ifadesinin ardından aratılmaya başladı. İstikşafi, Arapça keşf sözcüğünden türemiş bir ifadedir.

İstikşafi “keşif ve tahkik etmeye çalışma, etraf ve teferruatını zahire çıkarma” gibi anlamlar içeriyor.

İstikşafi nedir

Türk Dil Kurumu (TDK), istikşaf" sözünün Arapça keşften türediğini belirterek TDK tarafından yayımlanan sözlüklerde sözcüğün bu şekilde geçtiğini ve keşif ve tahkik etmeye çalışma, etraf ve teferruatını zahire çıkarma" gibi anlamlar içerdiği belirtildi.

İstikşafi görüşmeler ne demek

İstikşafi görüşme, ‘ön görüşme, araştırma-tanıma görüşmesi’ gibi anlamlara gelmektedir. Diplomatik bir terim olan istikşafi görüşmeler, keşif, tanıma amaçlı görüşme anlamına geliyor.

4
3
3
2
3
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.