İstinye Üniversitesi Burs ve İndirim Oranları

İstinye Üniversitesi Burs ve İndirim Oranları
İstinye Üniversitesi 2021-2022 ÖSYS ile yerleşecek adaylar için geçerli olan öğrenim ücretleri ÖSYM tarafından yayınlanan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndaki 818 numaralı Özel Koşul bölümünde yer almaktadır.

2021-2022 akademik yılında YKS sonuçlarına göre Üniversiteye yerleşerek kayıt olan öğrencilere, yerleştikleri program koduna göre, giriş (kontenjan) bursu/indirimi ve aşağıda belirtilen koşulları sağlamak şartıyla ek burs/indirimler verilir.

Öğrenciler, koşullarını yerine getirmek şartıyla, sağlanan ek öğrenim ücreti muafiyeti burslarının her birinden yararlanabilir.

ÖSYM tarafından yayınlanan 2021 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan kontenjanlara ve oranlara göre (%100, %50, %25) ilk yerleşme sırasında kazanılan indirim hakkıdır.

2021 YKS ile İstinye Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’ne tam burslu olarak yerleşenlere, SAY puan türünde Türkiye başarı sıralamasına göre, Ekim-Mayıs arasındaki 8 aylık dönemde verilir. Bu kapsamda Türkiye başarı sıralamasında SAY puan türünde ilk 2000 öğrenci arasında yer alıp Tıp Fakültesi’ne tam burslu yerleşmiş adaylara ücretsiz yurt imkânı da sağlanır.

Bu burslar, öğrencinin yerleştiği programa devamı koşuluyla normal eğitim-öğrenim süresince geçerli olup, Üniversite giriş sınavlarındaki Türkiye sıralamasına göre verilen cep harçlığı ve yurt bursunun devamı için her akademik yarıyıl başında ders kaydı yaptırılarak derslere devam koşulunu sağlamak ve her akademik yıl sonu sağlanması gereken ağırlıklı genel not ortalamasının 4.00 üzerinden asgari 2.50 olması gerekir. Bu koşulları sağlamayanların bursları izleyen yıl için sona erer, bu koşulun sağlandığı ilk akademik yıldan itibaren bu burslar tekrar verilir. Öğrencinin daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans düzeyinde mezun olmamış olma şartı aranır.

Başarı SıralamasıCep HarçlığıÖğle YemeğiKonaklama
1-1004.000TLVarVar
101-10003.000TLVarVar
1001-20002.000TLVarVar
2001-35001.000TLVarYok

İstinye Üniversitesi’nde yerleştiği lisans programına ilk üç tercihinin içinde yer veren öğrencilere sağlanan indirimdir. Öğrencinin ödemesi gereken tutar üzerinden %15 oranında indirim sağlanır. (Tıp Fakültesi burs kapsamının dışındadır.)

İstinye Üniversitesi önlisans programlarına ilk on tercihinin içinde yerleşen ve birinci tercihi ile İSÜ’ye yerleştiği tercih arasında İSÜ dışında başka hiçbir vakıf/Kıbrıs üniversitesini tercih etmemiş olanlara verilen indirimdir. Öğrencinin ödemesi gereken tutar üzerinden %15 oranında indirim sağlanır.

Önlisans ve lisans programlarının ikinci sınıf seviyesinden itibaren, bahar yarıyılı sonunda, ÖSYM tam burslu olmayan öğrenciler arasında yapılan sıralamada, Ağırlıklı Genel Not Ortalaması en yüksek olan öğrenciye verilen ve sonraki akademik yıl için geçerli olan başarı bursudur. Bu bursu alabilmek için öğrencinin müfredatındaki derslerinin minimum %90’ını almış ve başarmış olması gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan öğrenciye %50 Akademik Başarı Bursu verilir. Eğer öğrenci tam burslu ise en yüksek not ortalamasına sahip 2. Öğrenciye burs verilir.

İstinye Üniversitesi Burs ve İndirim Oranları ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.