İtikat, fıkıh ve mezhep kavramları hakkında neler biliyorsunuz

İtikat, fıkıh ve mezhep kavramları hakkında neler biliyorsunuz
İtikat, fıkıh ve mezhep kavramları hakkında neler biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İtikat, fıkıh ve mezhep kavramları hakkında neler biliyorsunuz

Ödev cevabı kısaca :
İtikat, inanmak ve inanç şekli demektir.
Fıkıh, İslam hukuku ve kurallarını inceleyen alandır.
Mezhep, bir dinin, anlayış ve görüş ayrılıkları dolayısıyla ortaya çıkan, belirli kuralları, kendi içinde tutarlı inanç ve davranış bütünlüğü bulunan büyük kollarından her birine verilen isimdir.

Mezhep, Dinin inanç esaslarını veya amelî hükümlerini anlama ve yorumlama konusunda kendine özgü yaklaşımlara sahip düşünce sistemi; bu yaklaşımlar etrafında meydana gelen ekolleşmenin ürünü olan ilmî ve fikrî birikim.

İtikad, İnanmak, din adına tebliğ ettiği konularda peygamberi doğrulamak anlamında bir terim.

Fıkıh, İslâm ibadet ve hukuk ilmi. İslam hukukunun anlaşılması ve yorumlanmasıdır, Kur'an, Sünnet, İcma ve Kıyas gibi kaynaklara dayanır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.