İtilaf Devletleri, Mebusan Meclisini dağıtarak neyi yok saymışlardır

İtilaf Devletleri, Mebusan Meclisini dağıtarak neyi yok saymışlardır
İtilaf Devletleri, Mebusan Meclisini dağıtarak neyi yok saymışlardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Misakımillî kararlarını beklentilerine aykırı buldular ve bu kararları geri alması için Mebusan Meclisine baskı yaptılar. Böylece millet iradesini yok saymışlar milletin seçtiği milletvekillerinin aldığı kararları yani milleti yok saymışlardır.

Halkın iradesini yok saydığını göstermiştir. İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti'nde halkın iradesinin etkili olmasını istemiyordu. Bu nedenle, padişaha destek veriyordu. Tabii padişah da İtilaf Devletlerinin baskısı altında olduğu için halkın iradesini benimsemiyor, adeta İtilaf Devletleri ile işbirliği içerisine giriyordu.

İtilaf Devletleri ile İstanbul Hükümeti, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının meclisi kurma, halkın işgallere karşı tepkisini çekme yolundaki çabalarını hep engellemeye çalışmıştır. Buna rağmen Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve milli mücadeleyi destekleyenler vazgeçmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları İstanbul'da meclisi kurduklarında ise İtilaf Devletleri meclisi dağıtmıştır ve halkın iradesini yok saydığını göstermiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.