İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti’nin karşı blokta yer almasından niçin çekinmişlerdir

İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti’nin karşı blokta yer almasından niçin çekinmişlerdir
İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti’nin karşı blokta yer almasından niçin çekinmişlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti, son zamanlarında dünyayı doğru izleyememiş olsa da her devirde belli bir gücü ve otoriteyi elinde bulundurmuştur. Gerek devlet kurumları gerek askeri teşkilat ve gerekse de İslam kisvesi Osmanlı Devleti’nin gücünün tükenmez olduğunu ortaya koymuştur.

İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri, Birinci Dünya Savaşı’nda karşı karşıya gelirken İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti’nin dini, siyasi ve sosyal gücünden çekinmişlerdir.

  1. Savaşın alanı genişleyecek, yeni cepheler açılacaktı
  2. İngiliz sömürge yollarının tehlikeye girecek ol­ması.
  3. Rusya ile İtilaf devletlerinin bağlantılarının kesi­lecek olması
  4. Halifeliğin Osmanlı Devletinde olması ve sömürgelerdeki Müslümanların İngiltere ve Fransa’ya isyan etme ihtimalinin olması

65
11
233
7
4
6
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.