İttihat ve Terakki Cemiyetinin özellikle askerî mekteplerde ve tıp mekteplerinde taraftar bulmasının nedenleri

İttihat ve Terakki Cemiyetinin özellikle askerî mekteplerde ve tıp mekteplerinde taraftar bulmasının nedenleri
İttihat ve Terakki Cemiyetinin özellikle askerî mekteplerde ve tıp mekteplerinde taraftar bulmasının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu dönemde medreseler bozulma aşamasına girdiği için aydın kesimden fazla kişi alamazlardı ve artı olarak askeriye ve tıp hele ki durmadan cephelerde dolaşan Osmanlı devleti için Askeriye önemliydi bu alanları almak demek Devletin omurgasının büyük bir kısmını ele geçirmiş demektir.

İttihat ve Terakkinin 1896’da Sultan II. Abdülhamid’e karşı bir darbe planlaması üzerine örgütün bütün ileri gelenleri ülkenin uzak köşelerine sürgün edilmişti. Bu arada Mizancı Murad gibi bazı aykırı sesler ise ya cemiyetten ayrılmış ya da İstanbul hükûmeti ile yakınlaşmıştı.

2
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.