İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfleyen kimse gibidir hadisi arkadaş seçiminin kişilik gelişimi üzerin

İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfleyen kimse gibidir  hadisi arkadaş seçiminin kişilik gelişimi üzerin
İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfleyen kimse gibidir hadisi arkadaş seçiminin kişilik gelişimi üzerinde etkisini düşünerek yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdaki hadisi arkadaş seçiminin kişilik gelişimi üzerinde etkisini düşünerek yorumlayınız.
İyi arkadaşla kötü arkadaş misk taşıyan kimse ile körük üfleyen kimse gibidir. Misk taşıyan ya sana onu ikram eder yahut sen ondan (miski) satın alırsın ya da ondan güzel bir koku duyarsın. Körük üfleyen kimse ise ya elbiseni yakar ya da ondan kötü bir koku duyarsın!”

Ödev cevabı kısaca : Bu hadis, arkadaş seçiminin insanın kişisel gelişimi üzerindeki etkisini anlatıyor. İyi bir arkadaş, değerli bir misk taşıyıcısı gibidir; onunla birlikte olmak bizi olumlu yönde etkiler ve hayatımıza güzellik katar. Ancak kötü bir arkadaş, körük üfleyen kimse gibidir; onunla birlikte olmak zarar getirebilir ve bizi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, hadis bize arkadaş seçiminde dikkatli olmamız gerektiğini öğütler.

1
1
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.