İzhar-ı Kameriyye nedir

İzhar-ı Kameriyye nedir
İzhar-ı Kameriyye nedir,  İzhâr-i kameriyye ne zaman olur, İzhâr-ı kameriyye harfleri kaç harftir, İzhâr-ı kameriyye örneklerini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Lâm-ı tariften sonra kameri harflerden biri geldiğinde lam harfi kendinden sonraki harfe katılmadan açık bir şekilde okunur. Buna izhar-ı kameriyye denir.

İzhâr-ı kameriyye harfleri kaç harftir

Arap alfabesinde şemsi harflerin dışında kalan on dört harfe, kameri harfler denir. Bunlar; اَبْغِ حَجَّكَ وَخَفْ عَق۪يمَهُ cümlesinde bir araya getirilen ا ب ج ح خ ع غ ف ق ك م و ه ي harfleridir.
Örnek: اَلْقَمَرُ
Bu örnekte:
• Kelimenin başında elif lam takısı ( اَلْ ) vardır.
• Elif lam takısından sonra kameri harflerden kaf ( ق ) gelmiştir.
• Bu durumda izhar-ı kameriyye meydana gelir.
• Elif lam takısının lamı, cezimli ve açık bir şekilde okunur. İdgam yapılmaz.

 İzhâr-i kameriyye ne zaman olur

Lâm-i tarif adı verilen lâm ile elif , yukarıda geçen 14 harfden birine uğradığı vakit izhâr-i kâmeriyye olur.

İzhâr-i kâmeriyye niçin denmiştir

Lâm-i tarifin bulunduğu bir kelimede bu on dört harfden biri bulunsa, lâm-i tarifin lâmı okunur. Nasıl ay varken yıldızların görünmezsi gibi, (lâmın) okunmak suretiyle görünmesi yüzünden bu harflere, Kamerî (aya benzeyen) harfler adı verilmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

223
29
405
18
17
121
85
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.