İzmir Demokrasi Üniversitesi kayıt işlemleri

İzmir Demokrasi Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 İzmir Demokrasi Üniversitesi kayıt için istenen belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

İlk Kayıt İşlemleri

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların, ilan edilen süreler içinde e-devlet üzerinden veya şahsen (18 yaş ve üzerinde olup kendileri gelemeyecek olanların vekillerinin noter tasdikli vekâletnameleri ile) Üniversiteye gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt için gerekli koşulları sağlamayanlar ile süresi içinde kayıt işlemlerini tamamlamayanlar, Üniversiteye kayıt haklarını kaybederler. Kayıt için gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılan veya bu şartları sonradan kaybeden öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir.

E-Devlet Kaydı

“e-Devlet” kapısı üzerinden elektronik olarak kayıt yaptıracak öğrencilerimizin;

  1. En yakın PTT Şubesinden “e-Devlet” şifresi alması,
  2. https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemine kayıt olması,
  3. https://www.turkiye.gov.tr/ adresinde “e-hizmetler” bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında 16-21 Ağustos 2019 tarihinde “Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
  4. Elektronik olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin Üniversitemize gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
  5. Öğrencilerimiz öğrencilik dönemi boyunca Öğrenci Belgelerini “e-Devlet” şifresi ile “e-Devlet” kapısı üzerinden alabileceklerdir.

Yüz Yüze Kayıt

Online “e-Devlet” kapısı üzerinden kayıt yaptıramayan öğrencilerimiz 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları suretiyle kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

İstenen Belgeler

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların Üniversite kayıt işlemleri için aşağıdaki belgeleri kayıt sırasında Üniversiteye teslim etmesi gerekir:

Diploma

  • Lise diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi (Diplomanın aslı henüz temin edilmemişse, yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi gereklidir) Yurt dışından alınmış lise diplomaları için ek olarak aşağıdaki belgelerin düzenlenmesi gerekir.
  • Türkçe veya İngilizce dışındaki dillerde düzenlenmiş ise noter tasdikli tercümesi.
  • Diplomanın Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’ndan veya yurt dışındaki Türkiye Büyükelçiliklerinden temin edilen diploma denklik belgesinin aslı.

Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.