J harfi ile başlayan çiçek isimleri

J harfi ile başlayan çiçek isimleri
J harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi J olan çiçekler hangileridir, J ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

J ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca J harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

J harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Japon şemsiyesi,
  • Japon kiraz çiçeği,
  • Japon gülü,
  • Japon akubası,
  • Jamboo.

J harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Japon şemsiyesi(Cyperus), adını yağmurlu günlerden aldığı söylenen şemsiyeye benzeyen bitkidir.

Japonca bir kelime olan Sakura'nın Türkçesi “Kiraz Çiçeği” anlamındadır. Sakura, meyve vermeyen bir tür “Kiraz Ağacı”dır. Japonya kiraz çiçeklerinde (sakura) geniş bir çeşitlilik vardır ve 200'den fazla çeşidinin var olduğu bilinmektedir.

Japon gülü ya da diğer adıyla Çin gülü, ebegümecigiller familyasından Doğu Asya kökenli saksı ve bahçe süs bitkisi türü. Latince adı "Çin gülü" anlamına gelse de Türkçede kullanılan "Japon gülü" adı çiçekçilerde ve halk arasında çok yaygındır.

Japon akubası, yaygın olarak benekli defne, Japon defne, Japon aucuba veya altın tozu fabrikası olarak adlandırılan Aucuba japonica, Çin, Kore ve Japonya'daki nemli vadilerin, çalılıkların, akarsuların ve gölgeli nemli kayaların yakınında zengin orman topraklarına özgü bir çalıdır.

Jamboo çiçeği; Doğu Malaya ve Güney Hindistan’da doğal olarak yetişmekte olan Jambu meyvesi Pembe veya cinsine göre kırmızı renktedir. Meyvenin etli kısmı beyaz renkte ve suludur. Meyvenin güle benzer bir kokusu vardır. jambu ağacının meyvesi vücudun dirençsiz kaldığı dönemlerde sık sık rastlanan aft yaralarını iyileştirme özelliğine sahiptir. Ayrıca hiv+ olan hastaların bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için doğal tedavi yöntemlerinden biri olarak da kullanılmaktadır

Japon Akubası; Yaygın lekeli defne, Japon defne, Japon aucuba veya altın tozu bitkisi olarak adlandırılan Aucuba japonica, Çin, Kore ve Japonya’daki nemli vadilerin, çalılıkların, akarsularla ve hemen hemen gölgeli nemli kayaların yakınında bulunan zengin orman topraklarına özgü bir çalıdır. Anavatanı Japonya ve Doğu Asya’dır. Aucuba ismi Japonca “Aokiba” kelimesinden türetilmiştir. 1-3 m boy yapabilen ılıman iklimleri seven yaprak kenarları dişli bir bitkidir. Yeşil üzerine sarı alacalı iri yaprakları ve kırmızı meyveleri ile gösterişli bir hal alırlar. Kirli havaya dayanıklıdır. Fazla bakım istemez. Gölge ve yarı gölge yerleri severler. Nisan ayında çiçekler açmaya başlar birkaç ay bitki üzerinde kalır. Mor renkli, salkım şeklindedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.