Jomo Kenyatta Kenya Kurucu Devlet Başkanı sözden hareketle Avrupalı devletlerin Afrika’ya yönelik asimilasyon faaliyetlerini

Jomo Kenyatta Kenya Kurucu Devlet Başkanı sözden hareketle Avrupalı devletlerin Afrika’ya yönelik asimilasyon faaliyetlerini
Jomo Kenyatta (1894-1978), Kenya Kurucu Devlet Başkanı yukarıdaki sözden hareketle Avrupalı devletlerin Afrika’ya yönelik asimilasyon faaliyetlerini değerlendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Avrupalılar geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizde, topraklarımız ise onlardaydı.”
Jomo Kenyatta (1894-1978), Kenya Kurucu Devlet Başkanı Yukarıdaki sözden hareketle Avrupalı devletlerin Afrika’ya yönelik asimilasyon faaliyetlerini değerlendiriniz

Ödev cevabı kısaca : Jomo Kenyatta'nın sözleri, Avrupalı devletlerin Afrika'ya yönelik asimilasyon faaliyetlerine işaret ediyor. Avrupalılar, dini, ekonomik ve kültürel yöntemlerle yerel halkı etkileyerek topraklarına hakim olmuş, kültürleri üzerinde değişiklik yapmış ve sosyal yapılarda dönüşüme neden olmuşlardır. Bu faaliyetler, sömürge sonrası dönemde bile birçok Afrika ülkesinde devam eden sorunları etkilemiştir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.