Jules Verne (Jül Vern)’in Ay’a Yolculuk, Dünyanın Merkezine Seyahat kitaplarını okudunuz mu

Jules Verne (Jül Vern)’in Ay’a Yolculuk, Dünyanın Merkezine Seyahat kitaplarını okudunuz mu
Jules Verne (Jül Vern)’in Ay’a Yolculuk, Dünyanın Merkezine Seyahat kitaplarını okudunuz mu, bilim kurgu romanları veya filmleri hakkında neler düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okudum. Bilim kurgu romanlarını ve filmlerini her zaman etkileyici ve sürükleyici olarak görüyorum ve bu fikrimi her zaman destekliyorum. Bu tur filmler ve romanlar gelecek hakkında öngörüde bulunurken kişinin ufkunu acıyor ve düşünce dünyasını geliştiriyor. Bu tur kitaplar kişiyi maceraya sürüklüyor ve gerçekten de 'neden olmasın?' diye düşündürüyor. Bu romanı okuyan çocukların henüz küçük yasta hayal dünyası gelişecek, ufku açılacak ve farklı düşünmeye başlayacaktır. Çocukları masallar ile oyalamak yerine bu tur kitaplar okutup bu tur filmler izleterek onları bilime ve farklı düşünmeye yönlendirmek onların olumlu etkilenmesine neden olacaktır.

Gelecekte ya da şimdi, yaşanabilmesi mümkün olabilecek bir paralel evreni size sunan kitaplardır bilim kurgu romanları. Size, aklınıza belki de hiç gelmeyecek konuları sunar. Belki de içinde yaşadığınız fakat farkına bile varmadığınız çağı gözünüzün önüne çarşaf gibi serer. Bazen geleceğe ışık tutar.

Kitabın Konusu

Ay'a Yolculuk, uzayın gizemine ilgi duyan insanın, bu sonsuzluğa yönelişinin coşkusunu anlatan ilk roman özelliğini taşımaktadır.
İnsanoğlunun Ay'ın yüzeyine ayak basmasından 104 yıl önce yazılan bu roman, edebiyatta bilimkurgu türünün öncüsü Jules Verne'in (1828-1905) en ünlü eserleri arasında yer almaktadır.

1865 yılında kaleme alınan romanda, Amerikan İç Savaşı sonrasında emekli askerlerin toplandığı "Silah Kulübü" üyelerinin, yeniden gündeme gelme ve silah çalışmalarını canlı tutma çabaları sonucu ortaya atılan, yaşama geçirilmesi güç, "düş" denilebilecek "Ay'a mermi gönderme" projesi ile başlayan olaylar anlatılıyor.

33
111
31
31
132
32
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.