Jules Verne’in, Ay’a Seyahat romanını Ay’a gidilmeden önce yazmasından hareketle edebiyat ile bilim arasındaki ilişki

Jules Verne’in, Ay’a Seyahat romanını Ay’a gidilmeden önce yazmasından hareketle edebiyat ile bilim arasındaki ilişki
Jules Verne’in, Ay’a Seyahat romanını Ay’a gidilmeden önce yazmasından hareketle edebiyat ile bilim arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ay'a Seyahat romanı bilimin edebiyatı etkilediği kadar, edebiyatın da bilimi etkilediğini gösterir. Edebi eserler bilimsel bilgileri kullanarak yazılabildiği gibi, bilim de edebi eserlerde geçen şeylerden etkilenebilir.

Jules Verne'in Ay'a Seyahat romanını, aya gitmeden önce yazması bize edebiyatın bilime öncülük eden özelliğini gösterir. Bilimin edebiyatı etkilediği kadar, edebiyat da bilimi etkileyebilir.

Bu örnekte olduğu gibi, bilimkurgu adını verdiğimiz edebi türde insanlar bilimde olan ve olabileceğini düşündükleri şeyleri yazıya dökerler. Bazen bu yazılanlar teknolojinin gelişmesi ve bilimin ilerlemesi sonucu gerçek olabilirler. Hayalgücünü kaybetmemek, hem edebiyat hem de bilim için önemlidir. Uzay araçları gibi bir zamanlar cep telefonları ve televizyonlar bile hayal ürünüydü. Hayal ettiğimiz şeyleri bilim ve teknoloji aracılığıyla gerçek hale getirebiliriz.

Edebiyat hayal gücüne ve kurgu yeteneğine dayanır. Hayal kuramayan insan hiç bir edebi üründen tat almaz. Jules Verne çok uzun zaman önce hayaller kurarak geleceğin dünyasını romanlarında anlatmaya çalıştı. Onun ortaya koyduğu bir çok öngörü daha sonra bilim insanları sayesinde gerçekleşti. Bu da edebiyatın bilime nasıl yol açtığını göstermektedir.

23
16
32
39
16
12
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.