K ve L araçları, yere göre 10 m/s büyüklüğündeki sabit hızla zıt yönde hareket etmektedir. K aracının L aracının sürücüsüne göre

K ve L araçları, yere göre 10 m/s büyüklüğündeki sabit hızla zıt yönde hareket etmektedir. K aracının L aracının sürücüsüne göre
K ve L araçları, yere göre 10 m/s büyüklüğündeki sabit hızla zıt yönde hareket etmektedir. K aracının L aracının sürücüsüne göre hızı kaç m/s olur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : K ve L araçları, yere göre 10 m/s büyüklüğündeki sabit hızla zıt yönde hareket etmektedir. K aracının L aracının sürücüsüne göre hızı kaç m/s olur?
K Arabası - VK = 10 m/s
L Arabası - VL = 10 m/s

Ödev cevabı kısaca : K aracının hızı (VK) ve L aracının hızı (VL) zıt yönde olduğu için, K aracının L aracının sürücüsüne göre hızını hesaplamak için bu hızları toplarız:
V(L/K) = VL + VK
V(L/K) = 10 m/s + 10 m/s
V(L/K) = 20 m/s
K aracı, L aracının sürücüsüne göre 20 m/s hızla ilerlemektedir.

278
1
1
1
1
1
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.