Kabe, günümüzde Müslümanlar için neden önemlidir

Kabe, günümüzde Müslümanlar için neden önemlidir
Kabe, günümüzde Müslümanlar için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Bir zamanlar İbrahim, İsmail ile beraber Beytullah’ın temellerini yükseltiyor. (şöyle diyorlardı) Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul buyur: Şüphesiz sen işitensin, bilensin”. (Bakara Suresi – Ayet: 127)

İslamiyet’e göre Kabe Hz. Adem (a.s.) ile Hz. Havva’nın cennetten çıkarıldıkları dönemde Hz.Adem (a.s.) tarafından inşa edilmiştir. Fakat Hz.Nuh (a.s.) döneminde Kabe kumlar altında kalarak kaybolur. Daha sonra Hz. İbrahim (a.s.) Kabe’nin bulunduğu yere giderek Kabe’nin temellerini bulur ve o temellerin üzerine tekrardan günümüzde bulunan Kabe’yi inşa etmeye başlar.

Allah’ın evi olarak tanımlanan Kabe, Müslümanların ibadetlerini gerçekleştirirken yöneldikleri kıbledir. Bu nedenle Allah’ın ona şeref ve kudsiyet verdiğine inanılır. Ayrıca İslamiyet’in emri olan Hac vazifesi de Kabe’de gerçekleştirilir. Bu nedenle Kabe, Müslümanlar için oldukça büyük manevi öneme sahiptir.

Kabe Müslümanlar için bu kadar değerli olduğu halde, onun sadece bir bina olduğunu ve Müslümanlara hiçbir fayda ve zarar veremeyeceğinin farkındadırlar. Yani onu bir put gibi görmek yerine, Allah-u Teala’nın emrini yerine getirmek amacıyla Kabe’yi ziyaret ederler. Kabe tevhidin simgesidir.

2401
1300
1907
291
290
244
497
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum