Kabileler arasındaki anlaşmazlığa nasıl bir çözüm bulurdunuz

Kabileler arasındaki anlaşmazlığa nasıl bir çözüm bulurdunuz
Siz olsanız kabileler arasındaki anlaşmazlığa nasıl bir çözüm bulurdunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Arapça’da “önüne almak, karşısına almak” anlamındaki kabl kökünden gelen kabîle, kafatasını oluşturan ve karşılıklı duran dört kemikten her birinin adıdır. İnsan topluluklarını meydana getiren alt kümeleri insan vücudunun bazı organlarına benzeterek adlandırma anlayışından hareketle, aynı atadan gelen ve birbirine kan bağıyla bağlı bulunan büyük insan topluluğuna bu isim verilmiştir.

Anlaşmazlık durumunda kişiler kendisini de suçlasa, diğerini de suçlasa sorun çözülmez. Yapılması gereken suçlamak değil anlamaktır. Hem kendi ihtiyacınızı hem de karşıdaki kişinin ihtiyacını anlarsanız, her iki ihtiyacı da karşılayacak yol mutlaka bulunur. Böylece de uzun vadede ilişkiler daha da gelişir.

24
82
25
47
7
23
82
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum