Kaç çeşit elektrik yükü vardır

Kaç çeşit elektrik yükü vardır
Kaç çeşit elektrik yükü vardır, yük miktarı ölçülebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik, elektrik yüklerinin akışına dayanan bir dizi fiziksel olaya verilen isimdir. Cisimlerin fazladan artı veya eksi elektrik yüküne ulaşmasına elektriklenme ya da elektrikle yüklenme olayı denir. Bazı zamanlar yolculuk yaptıktan sonra arabadan inerken kapıya dokunduğumuzda bir acı hissetmemiz, özellikle kış aylarında kazağımızı çıkarırken minik kıvılcımların oluşması ve çıtırtıların duyulması, televizyon ekranın kollarımızdaki kılları çekmesi “elektrik yüklerinin” yani durgun elektriğin etkileridir.

Elektrik yükü veya elektriksel yük, bir maddenin elektrik yüklü diğer bir maddeyle yakınlaştığı zaman meydana gelen kuvvetten etkilenmesine sebep olan fiziksel özelliktir. Pozitif ve Negatif olmak üzere iki tür elektriksel yük vardır. Pozitif yüklü maddeler, diğer pozitif yüklü maddeler tarafından itilirken, negatif yüklü olanlar tarafından çekilir; negatif yüklü maddeler de negatif yüklüler tarafından itilir ve pozitif olanlar tarafından çekilir.

Elektrik yükü çeşitleri nelerdir

Elektrik yükü pozitif veya negatif olmak üzere iki türden oluşur.

0
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.