Kaçak elektrik kullanımının önüne geçmenin ülke ekonomisine ne gibi katkı sağlar

Kaçak elektrik kullanımının önüne geçmenin ülke ekonomisine ne gibi katkı sağlar
Kaçak elektrik kullanımının önüne geçmenin ülke ekonomisine ne gibi katkı sağlayacağı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde önemli bir enerji türü olan elektrik enerjisinin üretilmesinde başka kaynaklar kullanılması, bu enerjinin ikincil enerji kaynağı olduğunu gösterir. Elektrik enerjisinin elde edilmesinde kullanılan kaynaklar; fosil yakıtlar (kömür, doğalgaz vb.), su, güneş, jeotermal, rüzgâr ve nükleerdir. Bu kaynakların bir kısmı yenilenebilir enerji kaynakları olmasına karşın ülkemizde elde edilen elektrik enerjisinin çoğunun yenilenemez enerji kaynaklarından sağlanması elektrik kullanımında tasarruflu olunması gerektiğinin önemini ortaya koyar.  

Bu sebeple enerji tasarrufu sağlamada kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmelidir. Kaçak elektrik; elektrik sayaçlarına, elektrik dağıtım sistemine, elektrik tesisatlarına müdahale edilerek gerçekleştirilir. Böylece kullanılan elektrik miktarı doğru belirlenemez ya da hiç ölçülemez. Kaçak elektrik kullanımıyla kaynaklar yetersiz kalır. Ayrıca kaçak elektrik kullanım tutarı elektrik faturasını düzenli olarak ödeyen vatandaşların üzerinde bir yük oluşturur. Böylece kaçak elektrik hem vatandaş hem de ülke ekonomisi üzerine büyük zararlar meydana getirir.

22
23
23
7
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.