Kadim dönemlerdeki ve günümüzdeki durumunu karşılaştırdığınızda tıp biliminin inceleme konuları

Kadim dönemlerdeki ve günümüzdeki durumunu karşılaştırdığınızda tıp biliminin inceleme konuları
Kadim dönemlerdeki ve günümüzdeki durumunu karşılaştırdığınızda tıp biliminin inceleme konuları, amaçları ve yöntemleri hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tıp kavramı; hastalıkları iyileştirmek, hafifletmek veya önlemek amacıyla başvurulan teknik ve bilimsel çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır. günümüzdeki modern, geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp gibi kavramları doğru tanımlamamız gerekmektedir. Çünkü şu an toplumdaki sağlık hizmetleri bu yöntemler üzerine bina edilmiştir.

Beden sağlığının olmazsa olmazı duygular ve düşüncelerdir. Duygu ve düşüncelerin en keskin ilaçtan daha hızlı etkilediğini belirtir, bedeni kadim tıp geleneği. Hekimlerin Sultanı İbn-i Sina derki;

Tedavinin en iyi yollarından biri hastanın akli ve ruhi güçlerini arttırmak, ona hastalıkla daha iyi mücadele etmek için cesaret vermek, hastanın çevresini sevimli, hoşa gider hale getirmek, ona en iyi musikiyi dinletmek ve onu sevdiği insanlarla bir araya getirmektir.

Modern tıp, teknolojinin de gelişmesiyle sürekli kendini yenileyen bir alandır. Zaman ilerledikçe yeni teşhis araçları (Mikroskop, Radyografi, MR, Tomografi, Elektron Mikroskopisi, Biyopsi, kan-gaita-idrar tahlilleri vb.) bulunmuş, hastalıklar ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılan yöntemler daha kapsamlı olarak geliştirilmiştir.

219
111
42
38
44
47
254
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum