Kadın ve erkek sesi arasındaki en belirgin fark nedir

Kadın ve erkek sesi arasındaki en belirgin fark nedir
Kadın ve erkek sesi arasındaki en belirgin fark nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence en belirgin fark kadın sesleri ince erkek sesleri ise kalındır

Kadın Sesleri

  • Soprano: En ince kadın seslerine verilen isimdir.
  • Mezzo Soprano: Orta incelikteki kadın seslerine verilen isimdir.
  • Alto: Kalın kadın seslerine verilen isimdir.

Erkek Sesleri

  • Tenor: En ince erkek seslerine verilen isimdir.
  • Bariton: Orta kalınlıktaki erkek seslerine verilen isimdir.
  • Bas: En kalın erkek seslerine verilen isimdir.

Kadın ve erkek sesleri arasındaki en belirgin fark kadın sesinin daha ince ve yumuşak, erkek sesinin ise daha kalın ve baskın oluşudur. Bu duruma frekansların yükselmesiyle sesin incelmesi, frekansların alçalmasıyla sesin kalınlaşması neden olmaktadır. Ses iletici bir çevrede oluşan bir basıncın duyulabilir mekanik dalgalar şeklinde yayılması olarak tanımlanır. Bir sesin varlığı için sağlıklı bir kulak, beyin ve ses kaynağında oluşan uyarıcı etkenin olması gerekmektedir. Bununla birlikte bu etkenin iletici ortamda kulağı uyarabilecek kadar bir şiddette iletmesi koşulu bulunmaktadır.

Başlıca kadın sesleri soprano, mezzo soprano, ve altodur. En ince kadın seslerine soprano, orta incelikte olan kadın seslerine mezzo soprano, kalın kadın seslerine ise alto adı verilmektedir.

Tenor, bariton ve bas tanımları erkek seslerine ait kavramlardır. En ince erkek sesine tenor, orta kalınlıktaki erkek sesine bariton, en kalın erkek sesine ise bas adı verilir.

6
68
32
19
6
5
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.