Kadınlara diğer ülkelerde tanınan siyasi haklar ile Türkiye’de tanınan siyasi hakları tarihsel süreç açısından karşılaştırınız

Kadınlara diğer ülkelerde tanınan siyasi haklar ile Türkiye’de tanınan siyasi hakları tarihsel süreç açısından karşılaştırınız
Kadınlara diğer ülkelerde tanınan siyasi haklar ile Türkiye’de tanınan siyasi hakları tarihsel süreç açısından karşılaştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kadınlara diğer ülkelerde tanınan siyasi haklar ile Türkiye’de tanınan siyasi hakları tarihsel süreç açısından karşılaştırınız

Ödev cevabı kısaca : Diğer ülkelerde kadınlara tanınan siyasi haklar genellikle erken tarihlerde verilmiştir. Örneğin, Yeni Zelanda’da 1893’te, Finlandiya’da 1906’da kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Türkiye’de ise bu haklar 1934 yılında tanınmıştır. Diğer ülkelerin bu hakları daha erken vermiş olmaları Türkiye’deki sürecin daha uzun sürdüğünü göstermektedir.

Türkiye'de kadınlara tanınan siyasi haklar, özellikle Cumhuriyet döneminde alınan önemli kararlarla belirlenmiştir. 1934'te yapılan anayasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bu, dünyada kadınlara siyasi hakların tanındığı ilk ülkelerden biri olma özelliğini taşır. Diğer ülkelerdeki kadın hakları gelişimleri, genellikle 19. ve 20. yüzyılın başlarına dayanmakla birlikte, coğrafya, kültür ve tarihsel bağlamda büyük çeşitlilik göstermektedir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.