Kadir Has Üniversitesi Bursları neler

Kadir Has Üniversitesi Bursları neler
Öğrencilere burs imkanı sunan bir diğer üniversite de Kadir Has Üniversitesi. İstanbul’un çeşitli yerlerde kampüsleri bulunan üniversite, yine diğer üniversitelerde olduğu gibi farklı kapsam ve tutarda burslar veriyor.

ÖSYM Bursu

Tam Burslu

ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda “tam burslu” olarak belirtilen programlardan birini tercih edildiğinde Kadir Has Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerden eğitim ücreti alınmaz.

%50 Burslu

ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda “%50 burslu” olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek Kadir Has Üniversitesi’ne yerleştirilen öğrencilere sağlanan karşılıksız burstur. Bu bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretinden %50 oranında indirim uygulanır.
Kadir Has Üniversitesi’nin ÖSYM tarafından burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar karşılıksız olup, sadece öğretim ücretini kapsamakta ve eğitim süresindeki başarı düzeyinden bağımsız olarak, zorunlu yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için en çok 1 yıl (2 yarıyıl), lisans düzeyinde en çok 4 yıl (8 yarıyıl) süreyle kesintisiz devam eder. Yandal yapan öğrencilerin bursları anadal programı için öngörülen süreyle sınırlıdır. Çift Anadal yapan öğrencilerin bursları ise çift anadal programına başladıkları yarıyıldan itibaren en çok dört yıl (8 yarıyıl) süreyle kesintisiz devam eder.

Kadir Has Üniversitesi’nin ÖSYM tarafından burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar karşılıksız olup, sadece öğretim ücretini kapsamakta ve eğitim süresindeki başarı düzeyinden bağımsız olarak, zorunlu yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için en çok 1 yıl (2 yarıyıl), önlisans düzeyinde en çok 2 yıl (4 yarıyıl), lisans düzeyinde en çok 4 yıl (8 yarıyıl) süreyle kesintisiz devam eder.

Kadir Has Bursu

Burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden; ÖSYS sıralamasında Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ), Eşit Ağırlık (EA) puan türlerinde ilk 3000’e giren öğrencilere, her eğitim öğretim yılında 9 ay boyunca derecelerine göre farklılaşan miktarlarda eğitim desteği sağlanır.

Kadir Has Bursu çerçevesinde verilen eğitim desteğinin miktarları aşağıdaki gibidir:

  • İlk 100 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 2.500 TL
  • İlk 500 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 2.000 TL
  • İlk 1000 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 1000 TL
  • İlk 3000 (Dil puan türü hariç) arasında yer alan öğrencilere 500 TL.

Kadir Has Bursu lisans eğitimi için öngörülen dört yıllık (zorunlu hazırlık sınıfı okuyanlar için beş yıl) süre boyunca, bursa hak kazanılan dönemdeki oran ve miktarlar değiştirilmeden her yıl dokuz ay süreyle verilir.

Kadir Has Bursu’nu kesintisiz alabilmeleri için öğrencilerin derslere kayıtlı olması, ve genel not ortalamasının 2.00’nin altına düşmemesi gerekir. Genel not ortalaması 2.00 nin altına düşen öğrencilerin bursları, ortalamaları 2.00 ‘nin üzerine çıkana kadar askıya alınır.

Kadir Has Bursu’ndan bir yükseköğretim programına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler yararlanacaktır.

KHAS Sıralama Bursu

ÖSYM tarafından yapılan üniversite giriş sınavlarında üniversitemizin belli kontenjanlarına yerleşen ve ilgili puan türünde aşağıdaki tabloda ilan edilen başarı sıralamasında yer alan öğrencilere sağlanan ilave burstur. İlgili puan türlerinde belirtilen başarı sıralamalarına giren, Ücretli ya da % 50 Burslu programlara yerleşen adaylara Khas Sıralama Bursu kapsamında Ücretli programlar için %25, %50 Burslu programlara yerleşenler için ise ilave %25 burs imkanı sağlanacaktır.

Kadir Has Üniversitesi bursları hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.