Kadîr ve kudret kavramlarının anlamları hakkında neler biliyorsunuz

Kadîr ve kudret kavramlarının anlamları hakkında neler biliyorsunuz
Kadîr ve kudret kavramlarının anlamları hakkında neler biliyorsunuz, Allah’ın (c.c.) sonsuz güç sahibi olduğuna başka ne gibi örnekler verilebilir?

Soru : Kadîr ve kudret kavramlarının anlamları hakkında neler biliyorsunuz?

Cevap : Kadir : Allahü teâlânın sıfatlarından biri; gücü her şeye yeten, hakîkî kudret sâhibi.

Kudret : Allahü teâlânın sıfat-ı sübûtiyyesinden biri. Allahü teâlânın her şeye gücünün yetmesi.

Soru : “Görmekte olduğunuz gökleri direksiz olarak yükselten, ... Güneş’i ve Ay’ı emrine boyun eğdiren Allah’tır. Bunların her biri muayyen bir vakte kadar akıp gitmektedir…”Ra’d suresi, 2. ayet.
“Üstlerindeki göğe bakmazlar mı ki onu nasıl bina etmiş ve nasıl donatmışız! Onda hiçbir çatlak da yok. Yeryüzünü de döşedik ve ona sabit dağlar koyduk. Orada gönül açan her türden (bitkiler) yetiştirdik. ”Kâf suresi, 6-7. ayetler.
Yukarıdaki ayetler, Allah’ın (c.c.) gücü konusunda sizlere neler düşündürmektedir? Allah’ın (c.c.) sonsuz güç sahibi olduğuna başka ne gibi örnekler verilebilir? Görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: 3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 27. Ayet; "Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin."

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 26. Ayet; De ki: "Ey mülkün sahibi olan Allah'ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin."
2. Sure (Bakara Suresi), 284. Ayet; Göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah'ındır. İçinizdekini açığa vursanız da, gizleseniz de Allah sizi, onunla sorguya çeker de dilediğini bağışlar, dilediğine azap eder. Allah'ın gücü her şeye hakkıyla yeter.
2. Sure (Bakara Suresi), 20. Ayet
Şimşek neredeyse gözlerini alıverecek. Önlerini her aydınlatışında ışığında yürürler. Karanlık çökünce dikilip kalırlar. Allah dileseydi, elbette onların işitme ve görme duyularını giderirdi. Şüphesiz Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

777
188
813
43
77
77
272
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.