Kâğıdın icadı neden önemlidir

Kâğıdın icadı neden önemlidir
Kâğıdın icadı neden önemlidir, insanlık tarihine katkısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz .

Yazının bulunmasıyla birlikte tarihin başladığı kabul edilmektedir. Kağıdın icadıyla birlikte de yazının yaygınlaşması, yazı araçlarının daha kullanışlı hale gelmesi söz konusu olmuştur. Kağıdın icadı çok önemlidir. Yazının taşa, kemiğe ve deriye yazılması bilginin saklanması ve taşınması açısından oldukça zorluk yaşatmaktadır.

Kağıdın icat edilmesiyle bilginin taşınması korunması kolaylaşmıştır. Haberleşme artmış ve yazı yaygınlaşmıştır. Yazı yaygınlaşınca insanların tarihe bıraktıkları eserler de teknik olarak aktarılmıştır. Böylece insanlık medeni yönlerden oldukça ilerlemiştir. Yazının medeniyet olarak görülmesi, yazı araçlarından da kaynaklanmaktadır. Yazı araçları günümüzde de gelişimini sürdürmekte, kağıt selülozik olarak elde edilmektedir.

11
4
11
4
5
5
42
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.