Kahramanlıkların anlatıldığı halk hikâyeleri, dizi sektörünü hangi yönde etkilemiştir

Kahramanlıkların anlatıldığı halk hikâyeleri, dizi sektörünü hangi yönde etkilemiştir
Kahramanlıkların anlatıldığı halk hikâyeleri, dizi sektörünü hangi yönde etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Halk hikayeleri arasında örf ve geleneklerin yaşatılması, korunması, geleceğe taşınması adına bulunan unsurlar edebi unsurlar da göz önünde tutularak işlenmiştir. Bu bakımdan halk edebiyatı eserleri her zaman kültürel ve ahlaki değerlerin yaşatılmasında öncü olmayı başarmıştır. Halkın sahip olduğu değerler farkındalık sayesinde gelecek nesillere de kolayca aktarılmaktadır. Gelenek ve görenekler de unutulmamaktadır.

Halk hikayeleri, günümüzde dizi ve film sektörünü de olumlu yönde etkilemektedir. Halk hikayelerinden ilhamla yeni kurgular ve hikayeler oluşturulmakta ve senaryolar kaleme alınarak tarih şuuru oluşturulmaktadır. Böylece dizi, film ve sinema gibi alanlar da gelişim göstermektedir.

 Bugün, halk hikâyelerinin işlevsel açıdan yerini medya, televizyon ve özellikle de televizyon dizileri almış durumdadır. Yazılı kültür bir yana, özellikle elektronik kültür ortamının gelişmesiyle birlikte halk kültürü üzerindeki etkisi ve etkinliği iyice artan medya, halk kültürünün diğer ürünleri gibi halk hikâyelerini ve hikâyecilik geleneğini de derinden etkilemiştir. Günümüzde Diriliş Ertuğrul gibi tarih temalı dizilerin yanında geçmişte Leyla ve Mecnun ile Kerem ile Aslı gibi diziler de yapılmıştır. Aşk özellikle bu hikayelerdeki tema olarak dizilerde de çok sıklıkla işlenmektedir.

600
230
301
46
74
85
212
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.