Kahvaltı yapmadan derse başlamanın sizde yarattığı olumsuzluklar

Kahvaltı yapmadan derse başlamanın sizde yarattığı olumsuzluklar
Kahvaltı yapmadan derse başlamanın sizde yarattığı olumsuzlukları belirleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlıklı beslenmenin en önemli kuralı güne dengeli bir kahvaltı ile başlamaktır. 8-12 saatlik açlıktan sonra vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan ilk öğün kahvaltıdır. Kahvaltıda alınan besinler sayesinde vücudun azalan besin deposu ve kan şekeri düzeyi tekrar normal seviyelere gelir. Beyin için en önemli enerji kaynağı glikozdur. Sabah kahvaltısı yapılmazsa beyinde yeterince enerji oluşamaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, sinirlilik ve dikkatsizlik gibi sorunlar yaşanır.

Kahvaltı gece boyunca düşük seviyelerde olan metabolizma hızını %20-30 oranında artırır.
Kahvaltıyı atlamak sonraki öğünde daha çok yemek yemenize sebep olur. Bu durumda kilo kontrolünü zorlaştıran etkenlerden biridir. Güne iyi bir kahvaltı ile başlamak için kompleks karbonhidrat, protein, lif, vitamin, mineral bakımından zengin ve az yağlı besinler tercih ediniz. Dengeli bir kahvaltı günlük enerjini % 25’ini karşılar.

Kahvaltıda tüketilecek protein yumurta, peynir, süt ve yoğurt gibi besinlerden karşılanabilmektedir. Kahvaltıda yeterli miktarda protein alımı kan şekerinin düzenli kalmasını sağlar. Kahvaltıda sebze veya meyve tüketilmesi içerdikleri posa nedeniyle de doygunluğu daha uzun süre sağlar. Güne istekli başlamada ve sürdürmede sabah kahvaltısı son derece önemlidir.

3
2
3
1
2
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.