Kahve içmenin kültürümüzdeki yeri

Kahve içmenin kültürümüzdeki yeri
Kahve içmenin kültürümüzdeki yeri hakkında ne düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kültürümüzde kahve içmek keyifli bir eylemdir. Kahve genelde sohbetlere eşlik eden bir içecek olarak kabul edilmiş, her gelen misafire mutlaka bir kahve ikram edilmiştir. Kahve Türk kültürü ve toplumu ile özdeşleşmiştir. Hatta Türk kahvesi bile vardır. Kişilerin birlikte otururken sohbet eşliğinde kahve içmesi adeta bir gelenektir. Kisiler bu durumdan buyuk keyif alırlar. "Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır sözü; toplumumuzun misafir ve kahvenin ne denli özdeşleştiğini anlayabiliriz. Misafire ikramda bulunurken mutlaka kahve isteyip istemediği sorulur, hatta genelde direkt olarak kahve pişirilir. Kahve kültürümüzün bir parçasıdır ve bu şekilde kuşaklar boyu devam eden adeta bir gelenek olmuştur. Misafirler keyifle sohbet eder ve keyifle kahvelerini içerler.

Türk kahvesi kültürü, Türkiye’de toplumun her bir üyesi tarafından uygulanmaktadır; özelikle aileler, kap kacak üreticileri, kahvehanelerdeki usta-çıraklar, işçiler, kahve telvesi satıcıları bu gelenekle ilgilenmektedir. Ayrıca ülkemizi ziyaret eden turistler bu geleneği Türk hayat tarzının bir sembolü olarak görmektedir. Bu gelenek bütün Türk toplumu tarafından kültür mirasının bir parçası olarak görülüp, her kültür ve kültürlerarası seviyeden birey tarafından paylaşılmaktadır. 16. yüzyılda Türk toplumuna tanıtıldığından beri kahvehaneler, en küçük yerleşim yerlerinde bile açılmıştır. Bu, Türk kahvesinin geçmişten günümüze artarak devam eden talebin bir kanıtıdır. Bir ya da daha fazla kahve takımı olmayan bir Türk evini hayal etmek neredeyse imkânsızdır. Aslında diğer içeceklerden farklı olarak Türk kahvesi, kahve içenlerin ve geleneği uygulayanların kahve içme isteğinden ziyade Türk hayat tarzının bir sembolü olarak algılanmaktadır. Bu nedenle, Türk kahvesi ve geleneği, Türk toplumunun her seviyesinden bireyler arasında güçlü bir sosyal etkileşim sağlamaktadır.

1121
390
147
124
124
147
1203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.