Kahverengi renk tonlarının isimleri ve kodları

Kahverengi renk tonlarının isimleri ve kodları
Kahverengi renk, kahverengi renk tonları, kahverengi renk tonlarının isimleri, kahverengi renk kodu gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kahverengiyi seven kişilerin tenleri genelde hassas ve duyarlı olur. Duygusal yönleri güçlüdür. Kendilerini güvende hissedecekleri tanıdık ortamlar ararlar. Sakinliği ve sadeliği sever, ama yalnızlıktan hoşlanmazlar. Kahverengi toprağın ve doğallığın rengidir. Ciddiyet, dayanıklılık, sadelik, dostluk ve metanetin sembolü olarak kabul edilir. Toplum içinde rahatlığı sağlar. Sosyal denge simgesidir. Zihin üzerinde etkilidir. Çok dikkat çekmeyen bir renktir.

Kahverengi giyen insanlar özellikle toplum içinde rahattırlar. Karşısındaki insanda da resmiyetten uzak, rahat bir havaya neden olur. Kahverenginin verdiği bu rahatlık ve paylaşma isteği konuklarında rahatlık isteyen televizyon programcıları tarafından kullanılmaktadır.

Yapılan bazı araştırmalarda, kahverengi renk tonlarında takım elbise giyen satış elemanlarının, gri veya lacivert takım elbise giyenlere göre daha az satış yapabildikleri gözlemlenmiştir.

Kahverengi, bulunduğu ortamda insanın hareketlerini hızlandırır. Bundan dolayı, hızlı yemek yenilen hazır yemek salonlarında kahverengi tercih edilir. Zeminde kahverengi kullanmak toprağın güvenliğini hissettirir. Bu nedenle, resmiyetten uzak, rahat ve güvenli bir ortam oluşturmak istenen mekanlarda tercih edilebilir.

Özellikle toplum içinde rahatlık ve güven verir. Zihni faaliyetleri destekler. Çocukların kendilerini güvende hissetmeleri için faydalıdır. Ayrıca, çocuklarda yardım sever olmayı ve yaptığı işi sağlamlaştırmayı teşvik eder.

Eğer kahverengini ev, iş yeri vb. mekanlarda duvar rengi olarak, ya da web site veya blog tasarımlarında kullanmayı düşünüyorsak kahverengi rengin tonlarının isimleri ve de html renk kodları gerekli olacaktır. İşte bu tonların isimlerini ve kodlarını aşağıda sizler için bir araya getirdik.

Eğer bu yazımız ilginizi çekti ise Yeşil renk tonlarının isimleri ve kodları yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kahverengi Renk Tonları, İsimleri ve Kodları

#964B00 - Kahverengi
#CD5700 - Tenné (Tawny)
#734A12 - Ham toprak
#CFB53B - Eski altın
#CC7722 - Aşı boyası
#DAA520 - Altınımsı
#8A3324 - Yanık Toprak rengi
#CC5500 - Yanık turuncu
#E49B0F - Turuncumsu sarı
#F0DC82 - Soluk sarı
#704214 - Siyahımsı koyu kahverengi
#D2B48C - Sarımsı kahverengi
#CD5B45 - Koyu mercan
#986960 - Koyu kestane
#654321 - Koyu kahverengi
#BDB76B - Koyu haki
#6D351A - Kestane rengi
#483C32 - Kahverengimsi gri
#ED9121 - Havuç rengi
#C3B091 - Haki
#D2691E - Çikolata rengi
#F5DEB3 - Buğday rengi
#CD7F32 - Bronz rengi
#F5F5DC - Bej
#3D2B1F - Barut rengi
#B87333 - Bakır rengi

34
10
276
13
12
10
69
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.