Kâinattaki ilahi delilleri kimlerin fark edebilir

Kâinattaki ilahi delilleri kimlerin fark edebilir
Rûm suresinin 18-27. ayetlerini mealini yazınız, Kâinattaki ilahi delilleri kimlerin fark edebileceği konusunda kısa bilgiler vereceğiz.

18. ayet - Göklerde ve yerde her türlü övgü O’na mahsustur. Gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde de O’nu tesbih edin.
19. ayet - O ölüden diriyi, diriden de ölüyü çıkarıyor ve yeryüzünü ölümünün ardından canlandırıyor. İşte siz de böyle çıkarılacaksınız.

20. ayet - O’nun kanıtlarından biri, sizi topraktan yaratmış olmasıdır. Sonra bir de baktınız ki, çoğalarak yeryüzüne dağılmış beşer topluluğusunuz.
21. ayet - Onlara ısınıp kaynaşasınız diye size kendi türünüzden eşler yaratıp aranıza sevgi ve şefkat duyguları yerleştirmesi de O’nun kanıtlarındandır. Doğrusu bunda iyi düşünen kimseler için dersler vardır.

22. ayet - O’nun kanıtlarından biri de, gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olmasıdır. Kuşkusuz bunda bilenler için ibretler vardır.
23. ayet - Gece ve gündüz uyuyabilmeniz ve Allah’ın lutfundan nasibinizi aramaya çalışmanız da O’nun kanıtlarındandır. Bunda, dinleyen kimseler için elbette dersler vardır.

24. ayet - Yine O’nun kanıtlarındandır ki, korku ve ümit vermek üzere size şimşeği gösteriyor, gökten su indirip ölümünün ardından yeryüzünü onunla canlandırıyor. Gerçekten bunda, aklını kullanan kimseler için ibretler vardır.
25. ayet - Göğün ve yerin Allah’ın buyruğu ile düzen içinde durması da O’nun kanıtlarındandır. Sonunda O, sizi (bulunduğunuz) yerden bir çağırdı mı hemen çıkıverirsiniz.

26. ayet - Göklerde ve yerde bulunanlar hep O’na aittir, hepsi O’na boyun eğmiştir.
27. ayet - Varlığı ilkin yaratan, sonra bunu tekrar eden O’dur ve bu O’nun için pek kolaydır. Göklerde ve yerde en yüce sıfat O’nundur. O mutlak galiptir, hikmet sahibidir.

  • Yeryüzünü ölümünün ardından Allah’ın canlandırdığı gibi insanı da öldükten sonra böyle çıkaracaktır.
  • İnsanı topraktan yaratan ve eş veren Allah’tır.
  • Gökleri ve yeri yaratması, lisanların ve renklerinizin değişik olması Allah’ın varlığının delillerindendir.
  • Gece gündüzün yaratılması uyumak ve gündüzleri çalışmak yine delildir.
  • Şimşek çakması, yağmurun yağması ve yeryüzünün canlanması yine Allah’ı gösteren delillerdendir.
  • O’nun buyurması ile kıyamet kopacak ve insan diriltilecektir.
  • Göklerde ve yerde bulunanlar hep O’na aittir, hepsi O’na boyun eğmiştir
  • Kainattaki delilleri, düşünen, bilen, işiten, aklını kullananlar görebilir.

416
73
76
44
41
58
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum