Kalamar Pansiyon - Hanzade Servi kitabının konusu nedir, öne çıkan özellikleri, tartışma soruları nedir

Kalamar Pansiyon - Hanzade Servi kitabının konusu nedir, öne çıkan özellikleri, tartışma soruları nedir
Kalamar Pansiyon - Hanzade Servi kitabının konusu nedir, öne çıkan özellikleri, tartışma soruları nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kalamar Pansiyon Hayatın, karşımıza çıkardığı acı sürprizler kadar umut veren dostluklar, yaşanası mekânlar ve güzel tesadüfler de barındırdığını hatırlatan, samimi ve yetkin bir kitap

Konu: Anne ve babasının işlettiği Kalamar Pansiyon’da yaşayan on yaşındaki Ardıç’ın en yakın arkadaşları, Bucika ve Hayal’dir. Bu küçük pansiyon, Çarşaf Dede, Şikâyet Hanım, Çözüm Bey ve çocuk kitabı yazmaya çalışan Yazaret gibi daimi müşterilerle birlikte renkli bir aile atmosferi taşır. Ancak bir önceki yaz Hayrettin Tekdede adlı yaşlı komşularının Hayal’i kolundan tutup götürmeye çalışmasından sonra Hayal ve ailesi pansiyona gelmez. Ardıç, Hayal’in kendisi için bıraktığı mektupta yazan gizemi Bucika’yla beraber çözmeye girişir. Sonunda, Hayal ve Hayrettin Tekdede arasındaki aile bağları açığa çıkar. Geçmişte yaşanan bu üzücü olaya rağmen, öykü, Hayal’in mutlu ailesinin daha da genişlemesiyle son bulur.

Yazan: Hanzade Servi
Resimleyen: Fethi Yılmaz
Roman, 128 sayfa
3, 4, 5, 6. sınıflar

Öne Çıkan Özellikler;

• İyi insan ilişkileri kurmanın ve olumlu ve mizahi bir yaklaşımın, hayatı daha yaşanılır ve güzel kıldığı, farklı yaş ve kişiliklerdeki karakterler üzerinden gösteriliyor.

• Kitapta, dramatik ama gerçek hayatta karşılaşılabilecek olaylar, karamsarlığa ya da yılgınlığa yenik düşmeden anlatılıyor.

• Öğrencileri organik beslenmeye, doğada ve hayvanlarla daha fazla zaman geçirmeye özendirebilecek bir anlatıma sahip.

2
2
9
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.