Kalbin görevi nedir

Kalbin görevi nedir
Kalbin görevi nedir, kalbin vücuttaki ana görevi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşam boyunca, vücutta hiç durmadan çalışan bir kas vardır. Bu, tek bir kastan oluşan ‘kalp’tir. Kalbin temel görevi, kanı vücudun her noktasına pompalamaktır. Ayrıca kalbin, metabolizma faaliyetleri sonucunda oluşan artık ürünlerin vücuttan uzaklaştırılması, vücut ısısının düzenlenmesi, asit-baz dengesinin korunması, hormonların ve enzimlerin vücudun gerekli bölgesine taşınması gibi görevleri bulunur. Kalp, bu sistem içerisinde adeta bir motor görevi görür. Bir dakikalık sürede, ciğerlerin aldığı hava ile kalbin pompaladığı kan aynı hacimde olup, yaklaşık 6 litredir.

Kalbin görevleri nelerdir

  • Kanı bütün vücuda pompalar.
  • Kalp göğüs boşluğunda iki akciğer arasında bulunur.
  • Üstte iki kulakçık altta iki karıncık olmak üzere dört bölümden oluşur.
  • Kalbin sağ tarafında kirli sol tarafında temiz kan bulunur.
  • Kalp kaslı yapısı sayesinde kasılıp gevşeyerek kanı bütün vücuda pompalar.
  • Karıncıklarda bulunan kas tabakası kulakçıklara göre daha kalın ve güçlüdür. Bu yüzden karıncıkların kanı pompalama gücü kulakçıklardan daha fazladır.

1277
541
446
121
286
93
541
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.