Kalınlığı sürekli artan türdeş bir yayda oluşturulan atmanın ilerleme hızının giderek azalması gibi denizde oluşan dalgaların

Kalınlığı sürekli artan türdeş bir yayda oluşturulan atmanın ilerleme hızının giderek azalması gibi denizde oluşan dalgaların
Kalınlığı sürekli artan türdeş bir yayda oluşturulan atmanın ilerleme hızının giderek azalması gibi denizde oluşan dalgaların da kıyıya yaklaşırken hızı azalır mı konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kalınlığı sürekli artan türdeş bir yayda oluşturulan atmanın ilerleme hızının giderek azalması gibi denizde oluşan dalgaların da kıyıya yaklaşırken hızı azalır mı

Ödev cevabı kısaca : Evet, genellikle denizde oluşan dalgalar kıyıya yaklaşırken hızları azalabilir. Bu durum, dalga etkileşimleri, su derinliği değişimleri ve kıyıya yaklaştıkça dalga enerjisinin dağılması gibi faktörlere bağlıdır. Kıyıya yaklaşan dalgalar, kıyı boyunca ilerlerken su derinliği azalabilir, bu da dalga hızının düşmesine neden olabilir.

Ayrıca, dalga enerjisinin bir kısmı kıyıya çarptığında kırılır ve kıyıya enerji transferi gerçekleşir. Bu durum da dalga hızının azalmasına katkıda bulunabilir. Bu nedenle, dalgalar genellikle kıyıya yaklaştıkça enerjilerini kaybederler ve hızları azalır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.