Kalıp yargıların ortaya çıkış nedenleri nelerdir

Kalıp yargıların ortaya çıkış nedenleri nelerdir
Kalıp yargıların ortaya çıkış nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kalıp yargılar toplumsal yaşama, gelenek ve göreneklere ya da kişisel eğilimlere dayalı olarak meydana gelir. Kalıp yargılar, karşıdaki şahsı veya toplumu sadece bulunmuş olduğu gruba ait olduğu için yargılamaktır. Bu yargılar bazen iyi olsa da çoğu zaman kötü kalıplar ifade eder ve insanların birbirine karşı yanlış tepkilerde bulunmasına sebep olur. Halbuki yapılan hata şahsa aittir ve onun suçudur. Bunun için yüzlerce bazen milyonlarca insan suçlanılması akla yatan bir düşünce değildir.

Kalıp yargıların ortaya çıkış nedenleri; belli bir grup insandan benzer davranışların görülmesi, insanlar tarafından nesillere öyle aktarılması, kötü davranışlı olan bir insanın kötülüğünün bulunduğu yere hamledilmesi ve empati ve geniş olma özelliklerimizin olmamasından veya az olmasından kaynaklanır Halbuki geniş görüşlere sahip insanlar bir hata gördükleri veya bir toplum hakkında bilgi aldıkları zaman gözetleme ve araştırma yollarıyla o söylenen şeyin gerçekçiliğini araştırırlar. Körü körüne bağnazlık ve nesillere belli kalıpları aktarmak , insanlar arasında soğukluk ve çatışma hali meydana getirir. Bunun için hepimiz geniş duygulara sahip olmayı öğrenmeliyiz.

1
0
2
3
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.