Kalpte pekişti dostluklar, yakın oldu hep uzaklar dizeleriyle anlatılmak istenen nedir

Kalpte pekişti dostluklar, yakın oldu hep uzaklar dizeleriyle anlatılmak istenen nedir
Kalpte pekişti dostluklar, yakın oldu hep uzaklar dizeleriyle anlatılmak istenen nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kalpte pekişti dostluklar, yakın oldu hep uzaklar dizeleriyle anlatılmak istenen nedir

Ödev cevabı kısaca : Bu dizelerde dostlukların kalpte pekiştiği ve fiziksel mesafelerin bu dostlukları etkilemediği vurgulanmaktadır. Uzaklık, gerçek dostlukların gücünü azaltmaz, hatta bazen fiziksel uzaklık, kalpteki bağları daha da kuvvetlendirebilir.

Bu dizelerde, "kalpte pekişti dostluklar" ifadesiyle insan ilişkilerindeki samimiyet ve dostluğun vurgulanmak istendiği görülüyor. "Yakın oldu hep uzaklar" ifadesi ise fiziksel mesafelerin dostlukları etkilemediğini, bazen fiziksel olarak uzakta olsak da kalpte hissedilen bağların güçlü olduğunu ifade ediyor. Başka bir deyişle, dostluklar mesafenin etkisinden bağımsızdır ve yakın olanlar bile bazen uzak, yabancı olabilirken, uzak olanlar dostluğu daha da pekiştirebilir. Bu dizeler, dostluğun derinliğine ve zamanın ve mekanın dostlukları sınırlayamayacağına işaret ediyor.

102
0
15
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.