Kalsiyum, fosfor ve D vitamini içeren besinler tüketmenin destek ve hareket sistemi sağlığına katkısı nedir

Kalsiyum, fosfor ve D vitamini içeren besinler tüketmenin destek ve hareket sistemi sağlığına katkısı nedir
Kalsiyum, fosfor ve D vitamini içeren besinler tüketmenin destek ve hareket sistemisağlığına katkısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kalsiyum, fosfor ve D vitamini içeren besinler tüketmek kemiklerin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlar. Kalsiyum ve fosfor emilimini düzenler. Yeterli miktarda D vitamini almak; kemikleri güçlendirir, kanser, diyabet ve osteoporoz gibi hastalıklara karşı korur. D vitamini eksikliği, çocuklarda raşitizm gibi kemik deformasyonuna, yetişkinlerde kemik ve kas güçsüzlüğüne neden olabilir.

Kalsiyum, insanlar dahil tüm canlı organizmaların ihtiyaç duyduğu bir mineraldir. Vücutta en bol bulunan mineraldir ve kemik sağlığı için hayati önem taşır. Diş ve kemikler kalsiyum sayesinde oluşur. Kalsiyumun sembolü Ca'dır. İnsan vücudunda bulunan kalsiyumun yüzde 99 kadarı dişlerde ve kemiklerde bulunmaktadır. Dolayısıyla kalsiyum kemikleri ve dişleri de koruyan bir mineraldir. Vücut kendi kendine kalsiyum üretmezken, kalsiyum besinlerden alınmaktadır.

Fosfor, kalsiyumdan sonra insan vücudunda en bol bulunan ikinci mineraldir. Birçok gıdada doğal olarak bulunur veya katkı maddesi olarak hazır gıdalara eklenir. Vücudun güçlü kemikler ve dişler oluşturmak, doku ve hücreleri onarmak, enerji üretmek, kas ve sinir fonksiyonunu düzenlemek, böbreklerdeki atıkları filtrelemek gibi birçok fonksiyon için fosfora ihtiyacı vardır.

222
287
77
146
105
31
163
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.