Kalsiyum ve florun diş sağlığı ile ilişkisi

Kalsiyum ve florun diş sağlığı ile ilişkisi
Kalsiyum ve florun diş sağlığı ile ilişkisi hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Ağız ve diş sağlığının korunması için birçok önlem alınması gerekir. Diş yapısının korunması ve beslenmesi için, yiyecek ve içeceklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Dişlerin hassas yapısının korunması vücuttaki minarellere bağlı olarak değişmektedir. Diş sağlığının korunması kalsiyum ve flor gibi minarellerle yakından ilgilidir.

Kalsiyum ve flor, diş sağlığında diş yapısına katılarak dişlerin beyaz, sağlam, güçlü, keskin, dirençli olmasını sağlamaktadır. Bu nedenle kalsiyum ve flor içeren besinlerin tüketilmesi, diş macunlarının da kullanılması gerekir. Diş bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de budur. Diş sağlığı en önemli sağlık maddelerinden biridir.

  • Dişleri oluşturan minerallerden olan kalsiyum ve florür dişlerin sertliğinin korumasında en önemli etkenlerdir.
  • Asitli yiyecekler ile yıpranan dişlerimizin yüzeyleri deforme olmaktadırlar.
  • Ağızda olan asit ortam dişleri yumuşatır. Bunun önüne ancak florür ile geçebiliriz.
  • Kullanılan diş macunlarını florürlü olması dişlerimizi sertleştirmekte kalsiyumun çözülmesini engellemektedir.
  • Dişlerimizin sağlıklı olmasında en önemli unsur düzenli fırçalamaktır. Düzenli fırçalanan ve düzenli kalsiyum alımı çok önemlidir.
  • Diş çürükleri insan sağlığını çok etkilemektedir. Dişlerde olan bir enfeksiyondan dolayı vücudun başka bir yerinde enfeksiyona sebep olmaktadır.

Ülkemizde diş fırçalanmasına ve diş sağlığına çok önem verilmediğinden dolayı dişlerimizin çoğu çürüktür.

535
307
82
71
68
68
484
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.