Kan bağışçısı olmanın şartları

Kan bağışçısı olmanın şartları
Kan bağışçısı olmanın şartlarını, kan bağışının hangi kurumlara yapılabileceğini araştıralım, kan bağışı sırasında hijyenin önemi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65’ini doldurmamak gerekir.)
İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı. Düzenli kan bağışçıları için üst yaş sınırı 65 yaşını doldurduktan, 70 yaşından gün alana kadar kan bağış merkezi doktorunun onayı olmak şartıyla yılda en fazla 1 kez olmak üzere kan bağışlayabilir.

Kayıt, muayene, kan bağışı ve ikram işlemleri yaklaşık 30-35 dk. sürmektedir.

Tam kan bağışında;
Erkekler 90 günde bir
Kadınlar 120 gün de bir

1. Nerede kan bağışında bulunabilirim
Size en yakın kan bağışı merkezi, kan alma biriminde.

2. Kimler kan bağışında bulunabilir
18-65 yaş aralığında ve 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey, kan bağışçısı adayı olabilir (19 yaşından gün almak ve 65 yaşını doldurmamak gerekir).

3. Kan bağışı ne kadar sürer
Kan bağışı; kayıt, muayene, kan bağışı ve ikram işlemlerinden oluşur ve 30-35 dakika sürer.

438
139
616
290
64
236
79
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum