Kan bağışının bireye ve topluma sağlayacağı faydalar nelerdir

Kan bağışının bireye ve topluma sağlayacağı faydalar nelerdir
Kan bağışının bireye ve topluma sağlayacağı faydalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumda yardımlaşma ve paylaşma, dayanışma ve barış ortamının oluşmasını sağlar. Toplumda barış ve huzurun sağlanmasının temelinde insanların birbirine yakın olması bulunmaktadır. İnsanların kalplerini birbirine yakınlaştıran her alanda yardımlaşmalarıdır.

Sağlık alanında da yapılan yardımlaşmalar ve dayanışma hali toplumda barış ve huzurun kalıcı olmasını sağlar. Özellikle sağlık alanında bu faaliyetlerin yapılması çok daha önemlidir. Çünkü sağlıkta yaşanan zaaflar insanın en çaresiz kaldığı durumlardır. Kimsenin bir şey yapamayacağı, tıbbın çaresiz kaldığı noktalarda insan acziyetini gösteren bir durumdur.

Sağlık alanında en iyi yardımlaşma ve dayanışma örneklerinden biri de kan bağışı yapmaktır. Kan, hayati bir sıvıdır. Dolaşım sistemi olmasa insanların hayata devam etmesi imkansız olur. Kan dolaşımının durduğu anda ölüm anı gelir. Vücudun bir bölümünde kan akışı olmazsa, o bölüm işlevselliğini yitirir.

Kan bağışçısı olmanın bireye ve topluma yararları vardır. Bireysel olarak insanların sağlıklı yaşamasına destek olur. Organların dinlenmesi, dokuların tazelenmesi, kan değerlerinin normale dönmesi sağlanır. Toplumsal olarak da bağış yapan kişinin yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma değerlerinin yaşatılması söz konusu olmaktadır. Kan bağışı yapmak, düzenli yapılması gereken bir bağıştır. Eğer düzenli olursa bireysel ve toplumsal olarak daha faydalı olunabilir.

Kan vermenin faydaları

  • Kan verdiğinizde vücudunuzdaki kan hücreleri yenileniyor bu da daha sağlıklı ve daha güçlü olmanızı sağlıyor.
  • Kan bağışı kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. 
  • Kan vermek insanı psikolojik olarak rahatlatır ve kendini huzurlu hissetmesini sağlar.
  • Kemik iliğinin yağlanmasını önler ve kan yapımını canlı tutar.
  • Kandaki yüksek yağ oranını düşürür.
  • Kan bağışı yapıldığında her defasında AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz taramasından da geçmiş olursunuz.

3
1
1
1
1
45
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.