Kanın kalpten çıktıktan sonra doku ve organlara geçmesi, sonra tekrar kalbe dönmesi nasıl adlandırılır

Kanın kalpten çıktıktan sonra doku ve organlara geçmesi, sonra tekrar kalbe dönmesi nasıl adlandırılır
Kanın kalpten çıktıktan sonra doku ve organlara geçmesi, sonra tekrar kalbe dönmesi nasıl adlandırılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kanın kalpten çıktıktan sonra doku ve organlara geçmesi, sonra tekrar kalbe dönmesi büyük dolaşım adı verilir.

Büyük dolaşımda amaç oksijen taşıyan temiz kanı organ ve dokulara götürmek, Organ ve dokulardan alınan karbondioksiti kalbe geri getirmektir.

Daha sonra küçük dolaşım devreye girer. Kalpteki Karbondioksit olan kirli kanı akciğerlere taşır. Akciğerde temizlenen kan tekrar kalbe geri gelir.

Bu sistem hayatımızı devam ettiren dolaşım sistemidir.

Dolaşım sistemi, doku ve organların bir araya gelmesiyle meydana gelir. Dolaşım sistemi sayesinde kan temizlenir ve doku ve organlara iletilir. Dolaşım sistemi, en hayati olan sistemlerden biridir.

Dolaşım sistemi, küçük kan dolaşımı ve büyük kan dolaşımı olarak ikiye ayrılır. Kanın kalpten çıktıktan sonra doku ve organlara geçmesi, sonra tekrar kalbe dönmesi büyük kan dolaşımı olarak bilinmektedir.

583
254
235
35
1049
174
567
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.