Kantinden çok istediğiniz kalemi almak için sıraya giriyorsunuz, o sırada bir sınıf arkadaşınız yanınıza gelerek karnının çok

Kantinden çok istediğiniz kalemi almak için sıraya giriyorsunuz, o sırada bir sınıf arkadaşınız yanınıza gelerek karnının çok
Kantinden çok istediğiniz kalemi almak için sıraya giriyorsunuz. O sırada bir sınıf arkadaşınız yanınıza gelerek karnının çok acıktığını söylüyor. Bu durum karşısında nasıl davranırsınkonu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Kantinden çok istediğiniz kalemi almak için sıraya giriyorsunuz. O sırada
bir sınıf arkadaşınız yanınıza gelerek karnının çok acıktığını söylüyor. Bu
durum karşısında nasıl davranırsınız?

Ödev cevabı kısaca : Bu durumda, empati ve paylaşma değerlerine önem vermek önemlidir. İlk olarak, sınıf arkadaşımın aç olduğunu anladım. Eğer elimdeki parayla hem kalem alabilir hem de ona bir şeyler alabilirsem, bu durumu fırsata çevirebilirim. Ancak, sadece bir tanesini alabiliyorsam, sınıf arkadaşımın acıktığı durumu düşünerek ona bir şeyler almayı tercih edebilirim. Bu, başkalarına yardım etme ve empati gösterme fırsatıdır. Bu aynı zamanda arkadaşlık ilişkilerini güçlendirebilir ve paylaşmanın önemini vurgular.

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.