Kanun yürürlüğe konulunca kanuna uymayanlar hakkında neler yapılabileceğini söyleyiniz

Kanun yürürlüğe konulunca kanuna uymayanlar hakkında neler yapılabileceğini söyleyiniz
Kanun yürürlüğe konulunca kanuna uymayanlar hakkında neler yapılabileceğini söyleyiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devlet yasama, yürütme ve yargı güçlerini kullanır. Anayasamızda belirtilen güç unsurlarının yapısı kuvvetler ayrılığı şeklinde tanımlanmıştır. Vatandaşlar kendileri ile ilgili her türlü davada önce adli ve idari mahkemelere sonuç alamazlarsa Anayasa Mahkemesi’ne oradan da AİHM'ye başvurabilirler.

Bir kanun yürürlüğe konulduğunda kanuna uymayanlar hakkında çeşitli ceza yaptırımları uygulanmaktadır. Kanun düzgün bir şekilde işlemesi için ceza kavramı da olması gereklidir. Çünkü cezai bir işlem olmazsa o kanunun her hangi bir hükmü kalmaz. Bu yüzden bir kanun yürürlüğe gireceği zaman bu kanuna uymayanlar içinde bir ceza belirlenir.

Anayasamızda bir çok kanun vardır ve bunların karşılığından her birinin cezai yaptırımı mevcuttur. Kanunların önemine göre de ceza yaptırımları değişmektedir. Örnek verecek olursak Türk Ceza Kanunlarının belirlemiş olduğu kurallara uymayanlar ağır cezalara mahkum edilirler.

Kanunların karşısındaki cezalar para cezasından hapis cezasına kadar değişkenlik göstermektedir. Bu gibi cezalara maruz kalmamak için yürürlüğe giren kanunlara uymak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Kanunlar esnetilemez ve kişiden kişiye göre değişemez. Adalet bu belirlenen kanunlar çerçevesinde uygulanır. Uymayanlar ise ceza yemeye mahkumdur.

71
13
31
8
14
43
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.